Versteend hout salontafel

Ga voor de unieke look van versteend hout

35 Jaar ervaring in hout

Met meer dan drie decennia aan ervaring delen wij onze expertise en vakmanschap op het gebied van versteend hout.

Wij werken met gecertificeerd hout

Elk stuk hout dat wij gebruiken, is voorzien van een certificaat van herkomst.

Perfecte symmetrie in tafelbladen

Onze tafelbladen zijn vrijwel 100% symmetrisch gespiegeld.

10% Korting op Stoelen

Bestel vandaag een versteend houten salontafel bij ons en ontvang 10% korting op prachtige woonkamer en eettafel stoelen.

Vakkundige en Robuuste Afwerking

Onze bladen ondergaan een zorgvuldige schuurbeurt en worden bedekt met een duurzame matte lak, aangebracht in meerdere lagen voor een professionele en stevige afwerking.

Salontafel van versteend hout in lichte of donkere tinten

Bekijk onze video

Een versteend hout salontafel is de perfecte aanvulling voor elk interieur vanwege zijn veelzijdige combinatie van donkere en lichte tinten. Deze tafel brengt een tijdloze en harmonieuze elegantie die moeiteloos bij elke inrichting past, of het nu modern, klassiek, of ergens daartussenin is.

Uniek, antiek en sfeervol

Salontafel van versteend hout: een reis door de tijd

Onze salontafels van versteend hout uit Indonesië zijn prachtige, schijven, afkomstig van grote versteende bomen die tussen 2 en 25 miljoen jaar geleden leefden in het Mioceen tijdperk.

Versteend hout is ontstaan doordat bomen onder een laag met vulkanische as terecht komen. De as bevat allerlei mineralen die oplossen in het grondwater. Doordat het hout niet in contact komt met zuurstof, verrot het niet. Uiteindelijk ontstaat er toch decompositie en nemen de mineralen plaats in de houtcellen.
Doordat dit proces uiterst langzaam geschiedt, blijft de structuur van het hout perfect bewaard. Een uniek kleurspectrum ontstaat. De jaarringen in versteend hout zijn hierdoor uitstekend te zien. Kenners kunnen zelfs de boomsoort nog herkennen.

Laat je inspireren

Onze salontafels van versteend houten staan ook prachtig in een setje van 2 of 3 verschillende schijven. Door de onderstellen op verschillende hoogtes te maken kunnen de salontafels onder elkaar geschoven worden. Dit zorgt voor een uniek effect. Door een hoger onderstel te gebruiken is het natuurlijk ook mogelijk om een bijzettafel te creëren, die naast uw bank geplaatst kan worden.

Combineer verschillende salontafels van versteend hout

Raakte u geïnspireerd en wilt u ons volledige assortiment ontdekken?

Neem contact met ons op via WhatsApp, telefoon of e-mail voor meer informatie of vraag vrijblijvend een offerte aan. Als u nog niet volledig overtuigd bent van onze prachtige SUAR boomstamtafels, nodigen wij u van harte uit in onze showroom in Dedemsvaart. Kom langs en laat u inspireren!

Duurzaam ondernemen? Treetop Tables doet het

Wanneer je bij Treetop Tables een salontafel van versteend hout aanschaft, planten wij een SUAR boompje op Java, Indonesië. Op deze manier willen we onze liefde en ambacht voor hout op een duurzame manier uitdragen.

Ouderdom: Versteend hout is miljoenen jaren oud, wat het tot een van de oudste fossielen op aarde maakt. Het behoudt fragmenten van het verleden en biedt inzicht in oude bossen en klimaatomstandigheden.

Natuurlijke Schoonheid: Elk stuk versteend hout is uniek in kleur, patroon en textuur. Het ontstaat door de langzame mineralisatie van hout, waardoor een prachtig spectrum van kleuren ontstaat, vaak met gedetailleerde jaarringen en houtstructuur.

Duurzaamheid: Versteend hout is extreem duurzaam en bestand tegen verval, omdat het hout is vervangen door mineralen. Dit maakt het geschikt voor diverse toepassingen, van sieraden tot meubels.

De unieke eigenschappen van versteend hout

1

Kennismaking

Bezoek onze showroom en bespreek uw wensen en onze mogelijkheden. Laat u inspireren door onze uitgebreide keuzes

2

Maatwerk voor uw tafel

Zodra we het perfecte tafelblad samen hebben gekozen, nemen wij het voortouw. We gaan aan de slag met speciale schuurmachines en voorzien het tafelblad van een drievoudige laklaag met dubbele componenten voor uitzonderlijke bescherming en een natuurlijke uitstraling.

3

Levering van uw versteend hout salontafel

Nadat u het gewenste onderstel heeft gekozen en bevestigd, leveren wij uw tafel rechtstreeks bij u thuis.

Geniet binnen 2 maanden van uw salontafel van versteend hout

Met meer dan 35 jaar ervaring in houtbewerking, leveren we uw salontafel van versteend hout binnen een kort tijdsbestek af, vaak al binnen 2 maanden. Ons vakmanschap vertaalt zich naar snelheid zonder in te leveren op kwaliteit.

Na zorgvuldige bewerking en montage leveren we uw unieke versteend houten salontafel bij het door u opgegeven adres. Onze bezorgers plaatsen de tafel op de gewenste locatie in uw woning, zodat u direct kunt genieten van uw nieuwe aanwinst

Van werkplaats tot woonkamer

Met onze salontafels van versteend hout brengen we de natuur naar uw woonkamer

Bekijk onze eerder gemaakte tafels

Rutger

Wij zijn de samenwerking aangegaan met Vos Timber Agency. Deze is promotor en financier van de vele projecten die zullen volgen. Nadat de vraag om samenwerking was gesteld hebben wij direct en enthousiast ingestemd.

Het doel is om elke 3 maanden gezamenlijk ca. 2000 bomen te planten!

Een echt familiebedrijf met 35 jaar ervaring

Uw expert in een versteend hout salontafel

Bij Treetop Tables vieren we al meer dan 35 jaar ons ambacht. Met zorgvuldigheid bewerken we elke versteend houten salontafel en koesteren daarbij ons diepgewortelde respect en liefde voor hout. Ons assortiment omvat niet alleen versteend houten salontafels, maar ook robuuste buitenmeubels, elegante stoelen en unieke accessoires. Bovendien hechten we veel waarde aan transparantie over de herkomst van ons hout. Zo kunt u niet alleen vertrouwen op ons vakmanschap, maar ook op eerlijk en duurzaam hout.

5.0/5

We hebben een prachtige eetkamertafel met vier stoelen, een bankje (in gebruik als tv meubel) en bijzettafel gekocht bij Treetop Tables. In de showroom kregen we gedetailleerde uitleg over het hout en de behandeling ervan. De meubels zijn van heel goede kwaliteit en staan geweldig in onze woonkamer! Heel klantvriendelijk dus zeker een aanrader!

Rogier VO

Tafel op maat

5.0/5

We hebben voor onze emigratie een tafel besteld. We hebben aangegeven wanneer onze vertrekdatum is en dat we in een warm land zouden gaan wonen. Hier heeft Treetop Tables allemaal rekening meegehouden. De tafel is prachtig! En ook de onderkant is behandeld om hem te beschermen tegen het nieuwe klimaat. De tafel is goed ingepakt voor de verhuizing. Top! Daarnaast is het enthousiasme waarmee Treetop Tables praat over zijn producten enorm mooi om te zien.

Iris B.

Tafel op maat

5.0/5

Prachtige salontafel gekocht. Fijne ervaring. Snel geleverd conform afspraak.

Bart K.

Salontafel

5.0/5

Onlangs een prachtige tafel gekocht bij Treetoptables. Service is top, de tafel is erg snel geleverd en ook nog eens bezorgd. Al met al, helemaal tevreden en erg blij met de nieuwe tafel!

Danielle W.

Tafel op maat

5.0/5

Prachtige tafel! Goede service en heel vriendelijk. Service is prima, snelle levering

Bianca T.C.

Tafel op maat